Når man skal velge bank, kommer det an på veldig mange faktorer. Har man mye penger på bok og aldri har hatt betalingsanmerkninger, vil de fleste banker kaste lånebevisene etter deg, men for alle er det ikke slik. Gjennom livet går man gjennom mange forskjellige faser, noen dårligere enn andre. Men skal man bli fornøyd med en bank, bør man ha et godt forhold fra første stund. Det samme gjelder i Vestfold. Det er intet unntak. Men hvilke banker man kan satse på å treffe på, bortsett fra de store etablerte bankene, er noe mer interessant. For det er som i mange andre deler av landet, de mindre og mer lokale bankene som slår an også her.

En lokal bank er god å ha, og det kan også være godt å ha en lokal filial man kan gå innom og snakke ansikt til ansikt. Dog finnes det også situasjoner hvor det er like greit å ta det på nett. Dersom du for eksempel ønsker å snakke med banken om et boliglån, vil det være fint å møte opp i en fysisk bankfilial. Ønsker du for eksempel derimot å få lån med betalingsanmerkning finnes det bedre muligheter på nett. Begge deler har sine fordeler – nedenfor kan du lese mer om de største lokalbankene i Vestfold.

Andebu sparebank

Denne lokale småbanken har lang fartstid og erfaring med kundene i Vestfold. Siden 1863 har banken formidlet lån og finansielle tjenester med en formue på 309 spesidaler den gang til i dag å forvalte over 3,6 milliarder kroner. I dag bidrar banken både til å oppfylle drømmer for privatpersoner, men også bedrifter som har hatt ønske om å etablere seg. Det er trivelig å prate med en bankansatt i Andebu sparebank. De vil alltid gjøre kloke valg for å hjelpe sine kunder best mulig.

Banken har både filialer i Sandefjord og Andebu og har 26 bankansatte som jobber hver dag for sine kunder. Er man ute etter boliglån kan man so ung boligkjøper få bedre betingelser enn om man er over 34 år. Man trenger ikke ha spart opp like stor formue for å få boliglån. Renten varierer fra 2,65% til 3,33% avhengig av lånesum, egenkapital og løpetid på lånet. Er man eldre fins det mange løsninger som gjør boligkjøpet tryggere og enklere. Det er enkelt og trygt å ha en helhetlig løsning med lån, sparing og forsikring hos Andebu sparebank.

Larvikbanken

Larvikbanken er også en av disse ærverdige og gamle bankene som har vært i Vestfold i mange år. Denne banken satser på bolig, sparing for barn og voksen og de personlige forsikringene man trenger gjennom livet. Kunder i Larvikbanken får en ekte følelse av å høre til, og det vil si at det er mange kunder her som aldri har hatt en annen bank. Derfor har rådgiverne sett behovet for å hjelpe den eldre generasjonen over på det digitale grensesnittet, noe som de har gjort enkelt og greit. De digitale løsningene gjør det enklere for kunder å følge med på sin egen sparing, og hvordan man kan få en bedre og rimeligere totalforsikring.

Sparebanken Øst

Selv Sparebanken Øst har et godt fotfeste i Vestfold. Med filialer både i Holmestrand, Horten, Sande, Svelvik og Tønsberg, er Sparebanken Øst en bank mange mennesker i Vestfold er fortrolige med. Rik på tradisjoner har banken holdt det gående siden 1843, og er en bank som er fullstendig selvstendig. De gir det lille ekstra for at kundene skal bli fornøyde og ønsker ikke å presse gjennom digitaliseringen for fort. De elsker å støtte opp om lokalsamfunnet, noe man ikke får med en større bank. Med gode bankansatte vil man alltid får den hjelpen man ønsker, spesielt med den digitale verden mange ikke er fortrolig med ennå.