Vestfold er dit man drar på skikkelig Norgesferie på sommeren. Sommer, sol, skjærgård og kanskje en sommerpilsner er noe mange setter stor pris på. Men det er ikke alle som kommer sjøveien, andre valfarter hit fra steder rundt om i det langstrakte landet. Noen flyr mens andre kommer drassende på den samme campingvogna år etter år. Og det er jo ikke så rart, for på dette svaberget får man lyst å komme tilbake til når sommeren er over.

Våre tips til campingplassene i Vestfold

Det er godt over et femtitalls campingplasser i det lille fylket som er klemt sammen mellom Telemark og Buskerud. De fleste nært knyttet til strender og skjærgård, for bading og sommervarme, andre er knyttet til elvene. Det er fordi en av norske beste lakseelver renner ut her, nemlig Numedalslågen. Numedalslågen forvaltningslag har en fin oversikt over overnattingsplasser og campingplasser som man kan benytte til laksefiske og utmarksaktiviteter. Velger man Lardal som base, er det en rekke campingplasser man kan overnatte på. Gavelstad Gjestegård Har god plass til en del campingvogner, og har i tillegg masse rom og hytter.

En annen campingplass ved Lågen er Meløstranda Camping. Her er det både fastboende i spikertelt og ferierende. Her kan man både få fiskekort, bade i sjøen og ha en kort tur inn til byen.

Mens noen campingplasser er knyttet til lakseelvene, er de fleste lokalisert ved den fantastiske skjærgården.

Donavall Camping frister med aktiviteter i høyt tempo, selv om den er lokalisert i rolige omgivelser. Fisking, bading og lek i en idyllisk vik gir plassen et intimt preg. Ikke langt fra Stavern, er Donavall en av flere campingplasser man kan velge mellom.

Oddane Sand Camping er en campingplass med direkte utsyn utover Skagerrak. Her er en av de beste værforholdene Norge kan by på, og sommerferien her blir sjelden dårlig. Denne campingen er åpen mellom april og september, og her kan man også få kjøpt campingvogn. Nesten så langt vest man kommer i fylket, rett ved Nevlunghavn.

Skal man velge en familievennlig campingplass, er Ørastrand Camping ved Tønsberg det perfekte valget. Her kommer man enten med bobil eller telt, og er super for opphold på sommerstid. Her finner man både kiosk, dusj, toalett og annet. Supert å campe her om man skal på Slottfjellsfestivalen, eller bare er på gjennomfart i sommer-Norge.

Stretere Camping er en sesongbasert camping som har 310 campingplasser med strøm. Er man i Stavern, så ligger campingen bare 4 kilometer sørvest for byen. Her er det mange turstier og en flott strand som passer for alle og en hver. Her arrangeres både grillfest, fotballkamper og live musikk. Ikke noe kan bli mer trivelig enn et opphold på Stretere Camping.

Vestfold har mange campingplasser de kan være stolte av. En god oversikt over den perfekte campingplassen for deg og dine finner du her. Da trenger ikke du bekymre deg for hvilken av de neste femti campingplassene du skal velge, for her finner du dem som er sesongåpne og de som er helårsåpne. Det gjør hele valget enklere for deg!