Ser man seg etter en ny plass å slå seg ned, er Vestfold et naturlig valg. Hvis vi sier nærhet til alt, uten å havne midt i den verste folkemassen, så har Vestfold fylke alt man trenger. Infrastruktur med kort vei til vei, bane og flyplass, men ikke minst transport via sjøveien. Området har vakker natur med en lang kystlinje, flott utmark, og masse jordbruk. Her er det kort vei om man vil øst, vest eller nord.

Men det er likevel en del ting man vil ta med i betraktningen når man flytter på seg. Det er ting som tilgjengelige boliger, priser, skatt på bolig, arbeidsmarkedet, sosiale tilbud også videre. For tiden er det rundt 1500 ledige boliger til salgs i fylket, og det er ofte de store aktørene DNB, Eiendomsmegler1 og Krogsveen som er meglere i bolighandelen, men det finnes også mindre aktører som Leinæs & Partners, Privatmegleren Tønsberg og Eie Eiendomsmegling Larvik, Mestermegling også videre.

Det har vært en stor fornying av boliger i fylket de siste årene, og to-tredjedel av boligene er såkalte nybygg, hovedsakelig leiligheter. Det er ca. 10% av prospektene som er eneboliger.

De mindre byene

Samtidig som fylket er relativt lite i omfang, er det mange mindre byer her. Alle med kort avstand til hverandre. Fra Nesbygda i nord til Nevlunghavn i sør er det bare litt over 100 kilometer, en avstand som kjøres på litt over en time på E18.

Denne delen av landet er kjent for sin skjærgård, og for mange vil det være et mål å finne en idyllisk plett å slå seg ned på. Mange av disse gamle ærverdige boligene blir aldri lagt ut for salg, men går i familien generasjon etter generasjon. Da kan man heller slå til med å kjøpe seg en hytte i naturskjønne omgivelser på for eksempel Tjøme eller Nøtterøy. Det er litt forskjell på å bosette seg del sjøen fremdeles er en del av Oslofjorden, og den delen som grenser direkte til Skagerrak.

Selv om kvadratmeterprisen i fylket gjennomsnittlig ligger ganske høyt i forhold til landet, er det under halvparten av prisene i Oslo og Akershus. For nybygg ligger prisene på rundt 35 000 kr/kvm2, mens for brukte boliger ligger de på rundt 22 000 kr/kvm2. Det er kun i kommunene Re, Sande og Svelvik at det er eiendomsskatt, men satsene er relativt lave i forhold til andre steder i landet.

Med tanke på det å bo i Vestfold, så har fylkeskommunen framhevet noen samfunnsoppdrag som skal komme folket til gode. Det er å påse at dagens og framtidens innbyggere blir ivaretatt, når det gjelder opplæring og samferdsel. Det skal legges til rette for næringsliv og utvikling, og de skal bevare kulturminner og natur. Ved å gjøre dette vil viktige verdier bli ivaretatt slik at de kan oppnå flere felles mål. Vestfold setter alltid innbyggerne i fokus og vil alltid gjøre sitt for å levere gode offentlige tjenester. Det er trygt å være både gammel og ung i Vestfold fylke.